Cartofi noi cu masline

de Miha in Mancaruri de post, 11 Iun 2010 | 4672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 cepe
  • 200 g rosii decojite (din conserva)
  • 100 g masline
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • rozmarin
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu masline:

Cartofii se curata de coaja cu ajutorul unui burete de sarma, sub jet de apa rece. Se prajesc usor, doar cat sa se aureasca putin, intr-un ceaun, in ulei foarte bine incins. Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.

Ceapa tocata marunt se caleste in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile tocate marunt sau date prin blender, apoi maslinele. Se dau cateva clocote, se adauga cartofii, se pune un pahar de apa si se lasa la fiert pana scade lichidul  si sosul ajunge la consistenta dorita. In timpul fierberii se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza cu rozmarin.

La sfarsit se pune verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.

Se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.06.2010, 18:45

cat de bine arata

mihaelar63 1

12.06.2010, 07:28

ce aroma trebuie sa aiba !!! si arata parca ar fi auriti

mena29 1

18.06.2010, 00:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille a' la Tavi